fotografia dziecieca noworodkowa

poniedziałek, 28 lipiec 2014 00:00

Kotlety z bobem

kotlety-z-bobemmini

Kotlety z bobem


 

Składniki: 50 dkg mięsa mielonego, 20 dkg bób, 1 jajko, 1 bułka czerstwa, szklanka bułka tarta, maggi, sól, pieprz, olej

kotlety-z-bobem


Sposób przygotowania:

Czerstwą bułkę moczymy w wodzie. Bób gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, obieramy i drobno kroimy bądź rozgniatamy widelcem lub blenderem. Do miski wkładamy mięso, dodajemy do smaku sól, pieprz, maggi, następnie wbijamy jajko i dodajemy odciśniętą namoczoną wcześniej bułkę. Wszystko mieszamy. Dodajemy bułki tartej około 2-3 łyżki i wyrabiamy na jednolite ciasto, następnie z mięsa robimy placuszki na środku których układamy bób i zawijamy tworząc kotleciki,obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i ugotowanymi warzywami.

 

 

REKLAMA

Fotograf Jasło

 

 

Dodaj komentarz

Redakcja portalu www.miastojaslo.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych w komentarzach użytkowników.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wycięcia całego komentarza lub jego fragmentu. Wszystkie komentarze wymagają akceptacji administratora portalu. Dodanie komentarza jest jednoznaczne z akceptacją zasad zawartych w regulaminie portalu.

Regulamin