środa, 28 maj 2014 02:00

Kapuśniak z młodej kapusty

kapuśniak1Kapuśniak z młodej kapusty


Składniki:
1kg żeberek
ziemniaki
marchewka
pietruszka
1/2 selera
1/2 kapusty młodej
2-3 dojrzałe pomidory
sól, pieprz
zielea angielskie, liść laurowy
koperek, natka pietruszki

kap-2


Gotujemy na żeberkach rosół. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, ziemniaki, marchewkę, korzeń pietruszki, kawałek selera i wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski, odrobine solimy i lekko mieszamy. Gdy zupa zagotuje się po dodaniu ziemniaków i włoszczyzny - dodajemy kapustę. Całość gotować ok. 20 minut. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, przekroić każdy na pół i pokroić na talarki o dowolnej grubości. Wrzucić pomidory do zupy i gotować jeszcze 10 minut. Na koniec dodać pieprz, koperek i natkę.

 

Smacznego!

REKLAMA

Fotograf Jasło

 

 

Dodaj komentarz

Redakcja portalu www.miastojaslo.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych w komentarzach użytkowników.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wycięcia całego komentarza lub jego fragmentu. Wszystkie komentarze wymagają akceptacji administratora portalu. Dodanie komentarza jest jednoznaczne z akceptacją zasad zawartych w regulaminie portalu.

Regulamin