czwartek, 30 styczeń 2014 18:45

Placek po myśliwsku

placek po myśliwskuPlacek po myśliwsku


Składniki:

½ kg łopatki z dzika
2 cebule
3 ząbki czosnku
0,5l czerwonego wina
Jałowiec, sól, pieprz
0,5 kostki smalcu

1


Cebule pokroić w kostkę, zeszklić w dużym garnku na smalcu. Oczyszczone i pokrojone w kostkę mięso wrzucić do garnka z cebulą, dorzucić do mięsa pokrojony czosnek oraz rozbity w moździerzu jałowiec. Całość dusić całość ok. 20 min. na wolnym ogniu. Zalać czerwonym winem. Całość dalej dusić aż uzyskamy miękie mięso.

Placek:
0,5 kg ziemniaków
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 jajko
0.5 szklanki mąki
Sól, pieprz
Ziemniaki,czosnek i cebulę zetrzeć na tarce. Do całości wbić jajko, dodać mąkę oraz sól i pieprz. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Smażyć na oleju.

3


Restauracja ,,u Schabińskiej"

REKLAMA

Fotograf Jasło

 

 

Komentarze   
+4 # Łukasz D 2014-01-30 19:33
Całkiem nie dawno jadłem tego placka jak dla mnie niebo w gębie :) polecam !
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować | Zgłoś administratorowi
+5 # Helena 2014-01-31 17:36
Polecam ,bardzo dobre jedzonko
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować | Zgłoś administratorowi
+3 # Dominika 2014-02-02 17:49
Polecam !
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować | Zgłoś administratorowi
Dodaj komentarz

Redakcja portalu www.miastojaslo.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych w komentarzach użytkowników.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wycięcia całego komentarza lub jego fragmentu. Wszystkie komentarze wymagają akceptacji administratora portalu. Dodanie komentarza jest jednoznaczne z akceptacją zasad zawartych w regulaminie portalu.

Regulamin