wtorek, 06 październik 2015 16:52

Akademickie wino już fermentuje Wyróżniony

Akademickie wino już fermentujeW ramach Praktycznego Kursu Winiarstwa kursanci PAW robią dyplomowe wina. Do dyspozycji mają profesjonalną przetwórnie. A wszystko pod fachowym okiem doświadczonego winiarza.



W miniony weekend odbył się kolejny zjazd kursantów rocznego Praktycznego Kursu Winiarstwa prowadzonego przez Podkarpacką Akademię Wina w Jaśle. Zgodnie z założeniami organizatorów głównym elementem obowiązkowego egzaminu dyplomowego, jest samodzielnie wyprodukowanie wina.
Pracują w 3-4 osobowych grupach. Na egzaminie dyplomowym zaprezentują wina białe, różowe i czerwone. Prace w przetwórni nadzoruje Roman Myśliwiec.
Przypominamy, że trwa nabór na drugą edycję Praktycznego Kursu Winiarstwa. Liczna zgłoszeń ograniczona – liczy się kolejność zgłoszeń
Podkarpacka Akademia Wina to sztandarowe przedsięwzięcie Fundacji na Rzecz Rozwoju i Promocji Winiarstwa „Galicja Vitis”, partnerem jest Miasto Jasło.

DSC 0360



Ewa Wawro
prezes Fundacji Galicja Vitis

REKLAMA

fotografia dziecieca noworodkowa

REKLAMA

Fotograf Jasło

 

Dodaj komentarz

Redakcja portalu www.miastojaslo.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych w komentarzach użytkowników.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wycięcia całego komentarza lub jego fragmentu. Wszystkie komentarze wymagają akceptacji administratora portalu. Dodanie komentarza jest jednoznaczne z akceptacją zasad zawartych w regulaminie portalu.

Regulamin