wtorek, 30 kwiecień 2013 23:07

Kiedyś świecił pustkami, a dzisiaj tętni życiem - rewolucja w restauracji ,,U Schabińskiej” Wyróżniony

miastojaslo.pl1029Zmieniona karta dań, zrewolucjonizowany wystrój, przyjemna atmosfera – taki ślad zostawiły po sobie ,,Kuchenne rewolucje ‘’ Magdy Gessler w Jaśle.


Zbyt klasyczny wystrój zmienił się nie do poznania. Restauracja ,,U Schabińskiej” nabrała nowego blasku. Restauratorzy po sugestiach Magdy Gessler postawili na regionalną kuchnię. Dania regionu podkarpackiego, wśród których królują pierogi z kaszą gryczaną, barszcz czerwony z ziemniakami, proziaki, gołąbki z ziemniakami i wykwintny schab pieczony z kością zachwycają klientów lokalu.

U Schabinskiej


U Schabinskiej



Zmieniony po ,,Kuchennych rewolucjach” wystrój wpływa na samopoczucie gości odwiedzających restaurację. Gustownie urządzone, gwarantujące komfort ale także anonimowość pomieszczenie pozwala ,,zatrzymać czas” i skosztować przy okazji specjałów regionu podkarpackiego.
W cztery dni restauracja przeszła metamorfozę pod każdym względem.

Narodziny pomysłu…

Pierwszym inicjatorem było miasto. Mając niewiele czasu na zastanowienie właściciele restauracji podjęli decyzje, że zaryzykują, że chcą kuchennych rewolucji u siebie w lokalu.
Pomysłu nie było. Pracowaliśmy normalnie, mieliśmy swoich klientów. Myśleliśmy, że się to z czasem rozkręci. W pewnym momencie odezwał się do nas Urząd Miasta, który chciał w jakiś sposób rozreklamować nas i miasto. Poprowadzono rozmowy z TVN by mieć w Jaśle ,,Kuchenne rewolucje”, chcąc przekonać ludzi do odwiedzania naszego miasta – mówią Schabińscy
Decyzję o udziale w programie została skonsultowana z personelem i wysłali zgłoszenie.

miastojaslo.pl1018


Podjęli ryzyko…

Świadomymi zysków i strat jakie niesie za sobą udział w programie podjęli ryzyko. Trzeba w życiu ryzykować. W momencie, kiedy prowadzimy biznes zawsze ryzykujemy. Czasem tracimy, czasem zyskujemy, tak jest w biznesie – opowiadają restauratorzy
Funkcjonujący do tej pory jak typowa sala weselna lokal dostał nowego blasku. Właściciele twierdzą, że tego co uzyskali po rewolucjach Magdy Gessler nie zapewniłaby im żadna inna reklama.

miastojaslo.pl1017


U Schabinskiej


Wyciągnięte wnioski na przyszłość…

Oczywiste rzeczy uległy zmianie, pojawiły się nowe koncepcje, pomysły, nowe plany na przyszłość.
Wiemy na pewno, że restauracja to jest ,,kawał ciężkiego chleba”. Wiemy, że ludzie, którzy są na swoich stanowiskach muszą być odpowiedzialni, muszą znać swoją pracę, muszą być w stu procentach fachowcami – mówi pani Kasia

miastojaslo.pl1024


Perła zmienia się w lokal ,,U Schabińskiej”, a na stołach króluje kuchnia regionalna...

Właściciele nie spodziewali się zmiany nazwy. Była Perła a dzisiaj jest ,,U Schabińskiej”. Hotel pozostał pod starą nazwą. Młodemu energicznemu małżeństwu nie brakuje pomysłów, planów na przyszłość. Pragną w dalszym ciągu rozwijać swoją działalność.
Restauracja ,,U Schabińskiej” to miejsce wyjątkowe. Można tutaj miło spędzić czas i dobrze zjeść. Jasielska restauracja oferuje regionalne dania na najwyższym poziomie. Czuć tu miłą i gościnną atmosferę dzięki oryginalnemu wystrojowi lokalu oraz pracownikom. Lokalizacja lokalu również jest jej niewątpliwym atutem.

Anna Dziura

REKLAMA

fotografia dziecieca noworodkowa

REKLAMA

Fotograf Jasło

 

Komentarze  
+1 # Zbigniew 2013-04-30 23:24
Przepyszne gołąbki z ziemniakami. Naprawdę polecam. Smaki dzieciństwa
Odpowiedz | Zgłoś administratorowi
0 # Sylwia 2013-05-01 12:55
Fajne miejsce
Odpowiedz | Zgłoś administratorowi
-1 # Gessler Agent 2013-05-03 18:23
Byłem dzisiaj 3 maja. Nie radzą sobie z obsługą, czekanie (na zimne jedzenie!)ponad 1/2 godziny. Gołąbki na talerzu dwa (!) a nie trzy, jak na zdjęciach powyżej. Orżnęli mnie? A co do ryzyka, to Unia chyba więcej zaryzykowała, dając panu Grzesiowi 661 960,5 PLN na knajpę o standardzie europejskim. Może rozliczy....
Odpowiedz | Zgłoś administratorowi
+2 # Tomasz 2013-05-04 09:14
To jest jedzenie dla VIPÓW a nie dla takiego szaraka jak ty hehe
Odpowiedz | Zgłoś administratorowi
0 # Joana 2013-05-04 15:33
To jest kwestia dopracowania i dostosowania się do nowej sytuacji. Wcześniej nie mieli tylu klientów a teraz lokal pęka w szwach i zwyczajnie muszą nauczyć się z tym radzić. Miejmy nadzieję, ze to nie będzie trwało wieki. Jedzenie jest niezłe
Odpowiedz | Zgłoś administratorowi
+1 # Monika 2013-07-17 11:54
Byłam tam przed kilkoma dniami i jestem totalnie zawiedziona! Nie było schabu, bo "się wczoraj skończył" to cytat.
A ile dni potrzeba zatem na jego przygotowanie? To zenujące, ze kelnerka jest spięta i pracuje za karę! podaje zimną zupę, po czym zwracam jej uwagę, ze była zimna przynosi danie główne.......zi mne! Zwracam uwagę, zabiera i przynosi letnie. Totalna porażka a na domiar złego kłopoty żoładkowe, podejrzewam że jedzenie było nieświeże. nie polecam tej restauracji! Dziwię się, że Pani Gessler firmuje takie miejsca swoim nazwiskiem.
Odpowiedz | Zgłoś administratorowi
+4 # Anna 2013-07-17 15:55
Czyżby Moniko skończył im się ten ,,okres promocyjny" i wracają do starego szmelcu???Cytuję Monika:
Byłam tam przed kilkoma dniami i jestem totalnie zawiedziona! Nie było schabu, bo "się wczoraj skończył" to cytat.
A ile dni potrzeba zatem na jego przygotowanie? To zenujące, ze kelnerka jest spięta i pracuje za karę! podaje zimną zupę, po czym zwracam jej uwagę, ze była zimna przynosi danie główne.......zimne! Zwracam uwagę, zabiera i przynosi letnie. Totalna porażka a na domiar złego kłopoty żoładkowe, podejrzewam że jedzenie było nieświeże. nie polecam tej restauracji! Dziwię się, że Pani Gessler firmuje takie miejsca swoim nazwiskiem.
Odpowiedz | Zgłoś administratorowi
+1 # Elżbieta 2014-08-11 13:15
Czytałam kilkanaście opinii na temat tej restauracji i akurat wczoraj miałam okazję spróbować ich kuchni. Ja zamówiłam pstrąga a mąż słynny schab i muszę przyznać że byliśmy bardzo miło zaskoczeni, pstrąg wyśmienity a schab mięciutki i soczysty.
Odpowiedz | Zgłoś administratorowi
+2 # Ryszard 2014-09-07 11:47
Jasło nie ma zbyt dużo knajp. Nie ma dużej konkurencji. Wystarczy drobna promocja Pani Gessler i ludzie się tym podniecają. Interes kwitnie. Ale to nie restauracja dla przeciętnego Jaślanina.
Odpowiedz | Zgłoś administratorowi
+1 # ewelina 2014-09-22 12:17
Będąc fanką P.Gessler wybrałam się do Jasła. Niestety ....bardzo się zawiodłam.Ceny nie dla przeciętnych zjadaczy chleba.Pierś z kaczki bleeee.Jakies kawaleczki z kaczki ,może nawet odpady z czyjegoś talerza ,ani chrupiącej skórki, mięso było raczej uduszone niż upieczone .I na dodatek nie wiem co śmierdziało czy te kawalki kaczusi ,czy też niedomyte koryto w którym podawane było jadło. I to koryto kosztowało prawie 4 dyszki .Ta wyprawa skończyła się dla mnie rewolucją -ale żołądka niestety .
Odpowiedz | Zgłoś administratorowi
+3 # Tomek 2014-09-24 14:31
Ludzie zastanówcie się co piszecie, czytając Wasze opinie utwierdzam się tylko w fakcie jak płytcy są ludzie z takiej małej mieściny. Mało knajp?? knajpy są na każdym rogu, wystarczy przejść się w sobotni wieczór przez miasto to ciężko znaleźć miejsce, a po Pani powyżej z "koryta" to jedzą prosiaki.
Przykro mi że ludzie z miasta w którym się wychowałem i teraz jestem tylko przejazdem zamiast je promować to pałają zawiścią wobec osób które próbują zrobić coś fajnego.
TROCHĘ OBIEKTYWIZMU!
Odpowiedz | Zgłoś administratorowi
+1 # ewelina 2014-09-25 14:04
Tak proszę Pana -obiad był podany w drewnianym korytku ,a nie na talerzu i jest mi bardzo przykro ,że przejechałam tyle kilometrów tylko po to żeby zjeść coś co nie przypominało piersi z kaczki i nie było smaczne . Gdyby było inaczej napisałabym dobre słowo .To moja obiektywna opinia i mam do niej prawo.Nie przemawia tu żadna zawiść,bo są to okolice i ludzie dla mnie obcy .Chciałam tylko smacznie zejść w tak rozreklamowanej restauracji . Ja się zawiodłam.
Odpowiedz | Zgłoś administratorowi
-1 # Adrian 2014-09-25 15:57
Cytuję ewelina:
Tak proszę Pana -obiad był podany w drewnianym korytku ,a nie na talerzu i jest mi bardzo przykro ,że przejechałam tyle kilometrów tylko po to żeby zjeść coś co nie przypominało piersi z kaczki i nie było smaczne . Gdyby było inaczej napisałabym dobre słowo .To moja obiektywna opinia i mam do niej prawo.Nie przemawia tu żadna zawiść,bo są to okolice i ludzie dla mnie obcy .Chciałam tylko smacznie zejść w tak rozreklamowanej restauracji . Ja się zawiodłam.


Drewniane korytko jak Pani to nazywa dla mnie jest świetne i bardzo przyjemnie mi się z tego je. Co do smaku samych potraw nie wypowiadam się bo są gusta i guściki a o tym raczej się nie rozmawia.
Odpowiedz | Zgłoś administratorowi
+1 # Tomasz 2014-10-29 19:25
Wstąpiłem ostatnio na placka po węgiersku, pyszny i chrupiący a porcje ogromne :) polecam!
Odpowiedz | Zgłoś administratorowi
+2 # Daga 2015-03-02 19:17
Ja również polecam, zaglądam przejazdem, jako przedstawiciel handlowy jadam w różnych miejscach, a z tej restauracji zawsze wychodzę z uśmiechem i pełnym brzuchem. Polecam jak najbardziej.
Odpowiedz | Zgłoś administratorowi
-1 # ano 2015-10-19 18:25
Ale z pusta glowa polaku cebulaku.
Odpowiedz | Zgłoś administratorowi
Dodaj komentarz

Redakcja portalu www.miastojaslo.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zawartych w komentarzach użytkowników.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wycięcia całego komentarza lub jego fragmentu. Wszystkie komentarze wymagają akceptacji administratora portalu. Dodanie komentarza jest jednoznaczne z akceptacją zasad zawartych w regulaminie portalu.

Regulamin